GSmart Arty A3: rýchlejší, výkonnejší a cenovo stále dostupný

Značka GSmart uvádza na slovenský trh smartfón Arty A3, nástupcu úspešného modelu Alto A2. V porovnaní so svojím predchodcom sa Arty A3 môže pochváliť  výkonnejším štvorjadrovým procesorom, lepším fotoaparátom a, samozrejme, najnovším operačným systémom Android 4.4 Kit Kat. S cenovkou 119 eur tak má táto novinka všetky predpoklady uspieť u zákazníka, ktorý hľadá vynikajúci pomer ceny a kvality.

Arty A3 dostal do výbavy  štvorjadrový procesor Cortex A7  taktovaný na 1,3 GHz, ktorý sa stará o svižný chod najnovšieho operačného systému Android 4.4 Kit Kat, bezproblémové surfovanie na webe aj multitasking viacerých aplikácií súčasne. Vďaka novej verzii OS pribudla aj možnosť bezdrôtového prenosu súborov z telefónu priamo na TV obrazovku, takže svoje obľúbené videá a fotografie si môžete prezerať aj vo veľkom formáte. Rovnako tak je možné smartfón použiť ako diaľkový ovládač TV.

Veľký 5-palcový IPS displej s rozlíšením 480 x  854 pixelov  ponúka  vylepšené pozorovacie uhly  pre vernejšie zobrazenie farieb a ostrejší  obraz. Pre bežné fotenie je k dispozícii 8 Mpx fotoaparát s automatickým ostrením, BSI senzorom a LED bleskom, ktorý zvláda aj fotenie v horších svetelných podmienkach. Navyše, s funkciou Voice Capture môžete urobiť snímky aj na základe hlasového povelu. Na videokomunikáciu prostredníctvom služby Skype či iných aplikácií zase poslúži predná kamera s 2Mpx rozlíšením.

Fotografie, videá, obľúbenú hudbu a ďalšie dáta môžete ukladať do vnútornej pamäte s kapacitou 4 GB, rozšíriteľnej  o ďalších 32 GB prostredníctvom pamäťových kariet Micro SDHC. Operačná pamäť dosahuje veľkosť 1 GB. Pre lepšiu výdrž vybavil výrobca tento smartfón vstavanou 2000 mAh batériou, vďaka čomu vydrží 300 hodín v pohotovostnom režime a 8 hodín hovoru. Do štandardnej výbavy telefónov značky Gsmart patrí aj DualSIM slot na dve SIM karty, ktorý oceníte najmä počas ciest do zahraničia – stačí dokúpiť kartu miestneho operátora a telefonovať či sťahovať dáta môžete cenovo výhodnejšie, ako keby ste platili za roaming.

Smartfón sa na slovenskom trhu  predáva v čiernom prevedení sa odporúčanú 119 eur. Balenie obsahuje aj extra biely kryt batérie a ochrannú foliu na displej.  Viac informácií na www.gsmart.sk

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.

Dvojitý diplom medzi EU v Bratislave a UNWE v Sofii

Rektor EU v Bratislave podpísal zmluvu o dvojitom diplome s Univerzitou národného a svetového hospodárstva v Sofii.

Ustanovujúce valné zhromaždenie Alumni klubu EU v Bratislave

V utorok 19. júna 2018 sa uskutočnilo ustanovujúce valné zhromaždenie Alumni klubu Ekonomickej univerzity v Bratislave.

Kreditná karta – áno alebo nie

Názory na „kreditky“ sú dvojaké – priaznivci kreditnej karty by bez nej ani nevyšli z domu, no mnohí jej na chuť ešte neprišli.