Utorok, 27. október, 2020 | Meniny má SabínaKrížovkyKrížovky

Nikdy nie je isté, kto je na druhej strane

Možno sa vám dostalo zo sociálnej siete video, v ktorom vaše dieťa sprevádza divákov po novom byte

Možno sa vám dostalo zo sociálnej siete video, v ktorom vaše dieťa sprevádza divákov po novom byte, alebo informácia, že celú rodinu označilo pred odchodom na dovolenku aj so všetkými podrobnosťami pobytu. Iste nie so zlým zámerom. Poskytovanie citlivých a podrobných údajov o sebe či svojich blízkych však nemusí byť ani v online svete práve najšťastnejšie. Deti si však často neuvedomujú, aké riziká na ne môžu medzi virtuálnymi známymi číhať a na pretras doma prídu až keď je už neskoro. Až 95 % rodičov si totiž myslí, že ich deti vedia, že majú byť opatrné pri zoznamovaní sa cez internet a poskytovaní svojich údajov. A aká je realita? Len 68 % mladších a 42 % starších detí napríklad hovorí, že rodičia by sa dozvedeli, že sa majú stretnúť s osobou z chatu. Ako tomu predchádzať? Predovšetkým vysvetliť, že nikdy nemusí byť isté, kto je na druhej strane a zachovanie určitej anonymity v online svete nie je na škodu. Existuje však aj praktická pomôcka. Orange má v rámci svojej osvetovej kampane e-deti pre rodičov aj tip na praktickú aplikáciu. Služba Norton Family od Symantecu pomáha deťom predísť náhodnému poskytnutiu citlivých osobných údajov. Ponúka však aj mnohé ďalšie účinné nástroje, ktoré pomáhajú chrániť deti v online svete.

Viac na www.orange.sk/nortonfamily alebo www.edeti.sk.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

BILLA podáva v kritickom období pomocnú ruku ľuďom z kultúry

Spoločnosť BILLA podáva pomocnú ruku ľuďom pôsobiacim v slovenskej kultúre.

Vynovená predajňa v Smrdákoch

COOP Jednota Senica, spotrebné družstvo, pokračuje v modernizácii svojich predajní.

Pôžička bez úrokov a poplatkov? Áno, existuje

Chcete si konečne kúpiť novú kuchynskú linku či potrebujete dať auto do opravy, ale chýbajú vám peniaze?