Nedeľa, 25. október, 2020 | Meniny má AurelKrížovkyKrížovky

Matematika a geometria učia prekonávať aj životné prekážky...

Úspešní riešitelia z prvého kola matematickej súťaže PANGEA boli 2. júna 2016 pozvaní na finále do Auly akademika Bellu na Stavebnú fakultu STU v Bratislave.

Súťaž PANGEA každoročne organizuje spoločnosť Bystra Education s.r.o., ktorá aj tento rok spoločne so svojimi partnermi pripravila pre žiakov základných a stredných škôl už jej piaty ročník. Ako každý rok, aj v roku 2016, odbornými garantmi súťaže PANGEA boli Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, Fakulta matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského v Bratislave a Stavebná fakulta Slovenskej technickej univerzity v Bratislave.

24-s-r194_res.jpg

Úspešní riešitelia z prvého kola matematickej súťaže PANGEA boli 2. júna 2016 pozvaní na finále do Auly akademika Bellu na Stavebnú fakultu STU v Bratislave. Z celkového počtu zúčastnených, v tomto roku ich bolo 63 070, zo 633 škôl, sa tu zišlo 464 žiakov, ktorí sa snažili vyriešiť finálne úlohy v kategórii základných škôl (7. – 9. ročník) a v kategórii stredných škôl (1. – 3. ročník), vrátane osemročných gymnázií (sekunda – septima) a štvorročných gymnázií (1. – 3. ročník). Prví traja v príslušnej kategórii základnej a strednej školy,( spolu 18 súťažiacich) dostali tablety, diplomy a možnosť po ukončení strednej školy študovať bez prijímacích pohovorov na Fakulte matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského v Bratislave.

7-8-r697_res.jpg

Diplomy boli udelené aj každému finalistovi.

6-8-r501_res.jpg

Víťazi si prevzali ceny z rúk ministra školstva Petra Plavčana, dekana Stavebnej fakulty STU Stanislava Unčíka, Fakulty matematiky, fyziky a informatiky UK Jozefa Masarika, poslanca NR SR Martina Klusa a zástupcu primátora hlavného mesta SR Bratislavy Milana Černého.

26-8-r686_res.jpg

Na záver podujatia si prevzali plakety za podporu súťaže : minister školstva, uvedení dekani, zástupca primátora a sponzori.

Mgr. Valéria Kocianová: text, foto

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Kvalitné sporenie si dokážete vybaviť z pohodlia domova

Kvalitné sporenie je to najmenej, čo pre zhodnotenie svojich úspor môžete urobiť. Sporiaci účet si dokážete vybaviť cez internet.

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.