Štvrtok, 25. apríl , 2019

Matematika a geometria učia prekonávať aj životné prekážky...

Úspešní riešitelia z prvého kola matematickej súťaže PANGEA boli 2. júna 2016 pozvaní na finále do Auly akademika Bellu na Stavebnú fakultu STU v Bratislave.

Súťaž PANGEA každoročne organizuje spoločnosť Bystra Education s.r.o., ktorá aj tento rok spoločne so svojimi partnermi pripravila pre žiakov základných a stredných škôl už jej piaty ročník. Ako každý rok, aj v roku 2016, odbornými garantmi súťaže PANGEA boli Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, Fakulta matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského v Bratislave a Stavebná fakulta Slovenskej technickej univerzity v Bratislave.

24-s-r194_res.jpg

Úspešní riešitelia z prvého kola matematickej súťaže PANGEA boli 2. júna 2016 pozvaní na finále do Auly akademika Bellu na Stavebnú fakultu STU v Bratislave. Z celkového počtu zúčastnených, v tomto roku ich bolo 63 070, zo 633 škôl, sa tu zišlo 464 žiakov, ktorí sa snažili vyriešiť finálne úlohy v kategórii základných škôl (7. – 9. ročník) a v kategórii stredných škôl (1. – 3. ročník), vrátane osemročných gymnázií (sekunda – septima) a štvorročných gymnázií (1. – 3. ročník). Prví traja v príslušnej kategórii základnej a strednej školy,( spolu 18 súťažiacich) dostali tablety, diplomy a možnosť po ukončení strednej školy študovať bez prijímacích pohovorov na Fakulte matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského v Bratislave.

7-8-r697_res.jpg

Diplomy boli udelené aj každému finalistovi.

6-8-r501_res.jpg

Víťazi si prevzali ceny z rúk ministra školstva Petra Plavčana, dekana Stavebnej fakulty STU Stanislava Unčíka, Fakulty matematiky, fyziky a informatiky UK Jozefa Masarika, poslanca NR SR Martina Klusa a zástupcu primátora hlavného mesta SR Bratislavy Milana Černého.

26-8-r686_res.jpg

Na záver podujatia si prevzali plakety za podporu súťaže : minister školstva, uvedení dekani, zástupca primátora a sponzori.

Mgr. Valéria Kocianová: text, foto

Obchodník roka: Najvyššie ocenenie si šiestykrát odnáša Martinus

Už po šiestykrát si ocenenie Absolútny víťaz Mastercard Obchodník roka odnáša kníhkupectvo Martinus.

Fixný výnos až 7 % ročne. Bezpečné investície už od 10.000 eur

Investície do kvalitných investičných projektov prostredníctvom korporátnych cenných papierov sú medzi investormi obľúbené.

Športový deň Stavebnej fakulty STU v Bratislave

V rámci tradície sa na Stavebnej fakulte STU konal už 19. ročník Športového dňa, kde sa stretli zamestnanci proti študentom.

Festival IXPO otvorí brány už tento piatok. Čo všetko prináša?

Na bratislavskom Tyršovom nábreží vyrástol obrovský stan, ktorý bude hostiť unikátny technologický festival.