Informácie znamenajú veľa. Ale len keď prídu včas

Zostať v spojení s okolitým svetom je dnes veľmi dôležité. Preto ľudia pozerajú správy a to online, ako aj v TV.

Zostať v spojení s okolitým svetom je dnes veľmi dôležité. Preto ľudia pozerajú správy a to online, ako aj v TV.

Pre podnikateľov ale aj širokú verejnosť predstavujú informácie základný zdroj rozhodnutí. Či už ide o firemné rozhodnutia, alebo bežné rozhodnutia toho typu, kam dnes ísť, čo robiť a prípadne, kde nakúpiť. Svet je neustále v pohybe, dynamicky sa mení a to, čo bolo čerstvou novinkou včera, dnes už patrí do archívu. Preto je dôležité nájsť zdroj informácii tak, aby ste ich mali vždy poruke

Dianie doma mapuje najlepšie domáci internet

Najnovšie správy zo Slovenska nájdete na našom internete na viacerých známejších portáloch. Našim prvým tipom sú Webnoviny.sk, spravodajský server, ktorý patrí pod mediálnu skupinu iSITA, ktorá je zas súčasťou aktivít známej tlačovej agentúry SITA. Na trhu je tento portál už 10 rokov a za celý ten čas prináša naozaj komplexný informačný servis.

Samozrejme, nie je jediným a v našom domácom mediálnom priestore existuje oveľa viac známych webov podobného druhu. Najčastejšie ide o internetové verzie printových médií, ako sú noviny vychádzajúce na celom Slovensku či už vo forme denníkov alebo týždenníkov.

Okrem toho funguje na internete veľké množstvo portálov, ktoré fungujú čisto ako internetové spoločnosti a pôvodne boli zamerané na komerčné informácie katalógového typu, ktoré však dnes už patria do veľkej mediálnej skupiny a rovnako informujú o dianí na domácej scéne.

Svetové spravodajstvo bolo vždy o krok vpred

Ak chcete byť informovaní o tom, čo sa deje vo svete, skvelým zdrojom sú najznámejšie zahraničné portály a weby. V tomto prípade hrajú prím rovnako webové portály, ktoré patria pod známe tlačové média, prípadne spravodajské weby pod patronátom najznámejších televíznych spravodajských staníc.

Svetovo známymi portálmi sú napríklad weby najznámejších svetových denníkov, ktoré veľmi dobre mapujú dianie po celom svete a to nielen politické, ale aj ekonomické a športové. Svoje verzie internetového spravodajstva majú aj TV stanice, pričom v tomto prípade je ale dosť možné, že ešte aktuálnejšie správy sa dozviete priamo z ich TV vysielania.

Aby sme ale nechodili príliš ďaleko, tak aj naši susedia Česi majú niekoľko zaujímavých portálov, ktoré pokrývajú tak domáce správy, ako aj tie zahraničné z celého sveta.

Špecializované správy

Všetky doteraz zmienené tipy smerovali na všeobecné spravodajstvo a informácie. Ak hľadáte určitý konkrétny a špeciálny druh správ, je treba hľadať aj inde, nielen v najväčších médiách. V tomto prípade majú napríklad už zmienené Webnoviny veľkú výhodu, pretože ich súčasťou sú aj niektoré špecializované redakcie, ktoré sa venujú niektorým okruhom konkrétnejšie.

Vo svete je možné nájsť napríklad špeciálne TV relácie, noviny ale aj webové portály venované špecializovaným správam. Napríklad zo sveta internetových technológií prinášajú spravodajstvo a novinky rôzne špecializované televízie a portály, podobne aj zo sveta áut a motorizmu.

Doba, kedy mohol jeden web pokryť úplne všetko, sa pomaly končí. Pre získanie najnovších správ všeobecného charakteru tu síce budú naďalej veľké mediálne domy, ale pomaly sa snaží tieto informácie pokryť napríklad aj Google prostredníctvom svojej služby Google News. Svoje miesto si určite vydobyjú ale aj média zamerané viac na konkrétnejšie druhy správ.

Prídu veľké zmeny?

Je nepochybné, že na základe vývoja v poslednom desaťročí nás čaká mimoriadne dynamické obdobie. Práve z toho dôvodu treba zostať informovaní a mať najnovšie informácie hneď z prvej ruky a okamžite, ako to bude možné. Čoskoro prídu do nášho sveta aj novšie formy a kanály, na získanie týchto informácií. Kým sa tak stane, internet je najlepším možným prostriedkom na ich získanie.

Tablet nie je na všetko, ale v tomto dokáže zázraky

Kde sa dvaja bijú, tablet víťazí.

Recenze youtubera JeezyJ: jak dopadla autokamera Mio MiVue 785 ?

Dotykový displej, GPS, radary a řada funkcí - jak dopadne autokamera Mio MiVue 785 Touch s nekompromisním testem youtubera JeezyJ?

Test youtubera JeezyJ autokamerky MiVue 785 Touch

Burza pracovných príležitostí opäť na Stavebnej fakulte STU

Po niekoľkoročnej prestávke sa opäť konala Burza pracovných príležitostí spojená s prezentáciou stavebných firiem.

Počet ochorení na rakovinu stále stúpa. Nepodceňujte prevenciu

Až jedno zo štyroch úmrtí v rámci Európskej únie je zapríčinené rakovinou.