Sobota, 20. apríl , 2019

COOP Jednote Slovensko udelili titul Poctivý obchodník

Maloobchodná sieť COOP Jednota dostala za svoj férový prístup k dodávateľom významné ocenenie.

(Zdroj: COOP Jednota Slovensko)

Maloobchodná sieť COOP Jednota dostala za svoj férový prístup k dodávateľom významné ocenenie. Slovenskí pekári, cestovinári a cukrári jej udelili titul Poctivý obchodník ako reakciu na celospoločenskú diskusiu o nekalých obchodných praktikách. Získané ocenenie potvrdzuje, že COOP Jednota takéto správanie nepraktizuje.

"Udelenie titulu Poctivý obchodník je potvrdením našej snahy o férovom prístupe v podnikaní. Ako najväčší predajca slovenských potravín sme sa vždy snažili o slušnosť v dodávateľsko-odberateľských vzťahoch. Ocenenie, ktoré nám iniciatíva Poctivý obchod udelila nás veľmi teší, no zároveň ho berieme ako záväzok do budúcna, že k našim obchodným partnerom a spotrebiteľom budeme aj naďalej pristupovať úctivo a zodpovedne," uviedol Branislav Lellák, vrchný riaditeľ obchodnej sekcie COOP Jednoty Slovensko.

Iniciatíva Poctivý obchod vznikla ako reakcia na dlhodobo pretrvávajúce nekalé obchodné praktiky v potravinárskom sektore. Začala sa ako iniciatíva Slovenského zväzu pekárov, ktorí dopady nekalých obchodných praktík a veľmi zlého stavu pekárenského odvetvia pociťujú každý deň. Cieľom je priblížiť spotrebiteľovi stav potravinárskej výroby na Slovensku a umožniť mu pochopiť podmienky, za ktorých sa mnohé výrobky dennej spotreby vyrábajú a doručujú na pulty obchodov. Členmi iniciatívy Poctivý obchod sú v súčasnosti Slovenský zväz pekárov, cestovinárov a cukrárov, ktorý združuje 12 000 zamestnancov a Zväz obchodu SR.

Podľa oficiálnych hodnotiacich kritérií je Poctivým obchodom obchod, ktorý rešpektuje princíp spravodlivého rozdelenia zisku/marže, stanovuje po vzájomnej dohode férovú odbytovú cenu, obsahuje vzájomne vyvážené a férové obchodné podmienky, podporuje a rozvíja umiestnenie slovenských potravín na svoje pulty.

TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019

Rozmanité Grécko a jeho ostrovy budú aj tento rok obľúbený cieľ dovolenkárov.

Bim Challenge 2019

4. Majstrovstvá Slovenska v rýchlosti projektovania

Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov

Čerpacie stanice OMV budú v plnej prevádzke aj počas dní, keď v bežných obchodoch nenakúpite.

Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur

Miestne samosprávy, školy, cirkvi aj neziskové organizácie majú šancu získať príspevok od 20.000 do 50.000 eur.