Štvrtok, 21. november, 2019 | Meniny má Elvíra

COOP Jednote Slovensko udelili titul Poctivý obchodník

Maloobchodná sieť COOP Jednota dostala za svoj férový prístup k dodávateľom významné ocenenie.

(Zdroj: COOP Jednota Slovensko)

Maloobchodná sieť COOP Jednota dostala za svoj férový prístup k dodávateľom významné ocenenie. Slovenskí pekári, cestovinári a cukrári jej udelili titul Poctivý obchodník ako reakciu na celospoločenskú diskusiu o nekalých obchodných praktikách. Získané ocenenie potvrdzuje, že COOP Jednota takéto správanie nepraktizuje.

"Udelenie titulu Poctivý obchodník je potvrdením našej snahy o férovom prístupe v podnikaní. Ako najväčší predajca slovenských potravín sme sa vždy snažili o slušnosť v dodávateľsko-odberateľských vzťahoch. Ocenenie, ktoré nám iniciatíva Poctivý obchod udelila nás veľmi teší, no zároveň ho berieme ako záväzok do budúcna, že k našim obchodným partnerom a spotrebiteľom budeme aj naďalej pristupovať úctivo a zodpovedne," uviedol Branislav Lellák, vrchný riaditeľ obchodnej sekcie COOP Jednoty Slovensko.

Iniciatíva Poctivý obchod vznikla ako reakcia na dlhodobo pretrvávajúce nekalé obchodné praktiky v potravinárskom sektore. Začala sa ako iniciatíva Slovenského zväzu pekárov, ktorí dopady nekalých obchodných praktík a veľmi zlého stavu pekárenského odvetvia pociťujú každý deň. Cieľom je priblížiť spotrebiteľovi stav potravinárskej výroby na Slovensku a umožniť mu pochopiť podmienky, za ktorých sa mnohé výrobky dennej spotreby vyrábajú a doručujú na pulty obchodov. Členmi iniciatívy Poctivý obchod sú v súčasnosti Slovenský zväz pekárov, cestovinárov a cukrárov, ktorý združuje 12 000 zamestnancov a Zväz obchodu SR.

Podľa oficiálnych hodnotiacich kritérií je Poctivým obchodom obchod, ktorý rešpektuje princíp spravodlivého rozdelenia zisku/marže, stanovuje po vzájomnej dohode férovú odbytovú cenu, obsahuje vzájomne vyvážené a férové obchodné podmienky, podporuje a rozvíja umiestnenie slovenských potravín na svoje pulty.

Zoznámte sa: Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě

Slezská univerzita v Opavě

EkF TUKE – výzva pre tvoju budúcnosť

EkF TUKE je známa dôrazom na kvalitu vzdelávania, priateľské prostredie a orientáciou na cudzie jazyky.

Zažite svoj vlastný úspech

Univerzita Komenského v Bratislave.