Štvrtok, 29. október, 2020 | Meniny má KláraKrížovkyKrížovky

COOP Jednote Slovensko udelili titul Poctivý obchodník

Maloobchodná sieť COOP Jednota dostala za svoj férový prístup k dodávateľom významné ocenenie.

(Zdroj: COOP Jednota Slovensko)

Maloobchodná sieť COOP Jednota dostala za svoj férový prístup k dodávateľom významné ocenenie. Slovenskí pekári, cestovinári a cukrári jej udelili titul Poctivý obchodník ako reakciu na celospoločenskú diskusiu o nekalých obchodných praktikách. Získané ocenenie potvrdzuje, že COOP Jednota takéto správanie nepraktizuje.

"Udelenie titulu Poctivý obchodník je potvrdením našej snahy o férovom prístupe v podnikaní. Ako najväčší predajca slovenských potravín sme sa vždy snažili o slušnosť v dodávateľsko-odberateľských vzťahoch. Ocenenie, ktoré nám iniciatíva Poctivý obchod udelila nás veľmi teší, no zároveň ho berieme ako záväzok do budúcna, že k našim obchodným partnerom a spotrebiteľom budeme aj naďalej pristupovať úctivo a zodpovedne," uviedol Branislav Lellák, vrchný riaditeľ obchodnej sekcie COOP Jednoty Slovensko.

Iniciatíva Poctivý obchod vznikla ako reakcia na dlhodobo pretrvávajúce nekalé obchodné praktiky v potravinárskom sektore. Začala sa ako iniciatíva Slovenského zväzu pekárov, ktorí dopady nekalých obchodných praktík a veľmi zlého stavu pekárenského odvetvia pociťujú každý deň. Cieľom je priblížiť spotrebiteľovi stav potravinárskej výroby na Slovensku a umožniť mu pochopiť podmienky, za ktorých sa mnohé výrobky dennej spotreby vyrábajú a doručujú na pulty obchodov. Členmi iniciatívy Poctivý obchod sú v súčasnosti Slovenský zväz pekárov, cestovinárov a cukrárov, ktorý združuje 12 000 zamestnancov a Zväz obchodu SR.

Podľa oficiálnych hodnotiacich kritérií je Poctivým obchodom obchod, ktorý rešpektuje princíp spravodlivého rozdelenia zisku/marže, stanovuje po vzájomnej dohode férovú odbytovú cenu, obsahuje vzájomne vyvážené a férové obchodné podmienky, podporuje a rozvíja umiestnenie slovenských potravín na svoje pulty.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Nové Porsche Panamera spája nespojiteľné

Porsche ide vlastnou cestou. Dokazuje, že komfort a športová jazda sa nevylučujú, pričom nadšencov oslovuje aj ako plug-in hybrid.

Tradičná plodina zo Slovenska mizne. Čo sa deje so zemiakmi?

Dovážame nielen citrusy, ale aj zemiaky.

UNIQA preberá dôchodkové fondy AXA, pre klientov sa nič nemení

Vlastníkom AXA na Slovensku sa stala UNIQA. Pre klientov sa nič nemení. Ich úspory v dôchodkových fondoch budú v bezpečí .