Výstava v Galérii SPP- Vianočný salón Spectrum ART

V Galérii SPP sa zajtra začne nezvyčajná výstava tridsiatich súčasných výtvarníkov troch generácií, pričom najstarší autor sa narodil v roku 1922 a najmladšia autorka v roku 1984. Výstava umeleckých diel s názvom Vianočný salón Spectrum ART potrvá do 18. decembra 2012.

Ide o mimoriadnu výstavu vyše 60 exponátov, ktorá prezentuje 30 slovenských výtvarníkov klasických disciplín, známych osobitou, kvalitnou a zberateľsky vyhľadávanou tvorbou. Umelecké osobnosti, ktoré vytvárajú súčasný zlatý fond slovenskej kultúry v oblasti výtvarného umenia, predstavia svoje diela podľa vlastného výberu bez akéhokoľvek umelého zatriedenia či umeleckého zaradenia. Týchto výtvarníkov eviduje umelecké združenie Spectrum ART ako svojich stálych členov a hostí, ktorí sú tvorivo a generačne príbuzní, pričom tútorom tohto výtvarného spoločenstva je legendárny sochár Tibor Bártfay.

Táto jedinečná kolekcia predstavená na sklonku roka v priestoroch Galérie SPP bude dôstojným záverom aktivít spoločnosti Spectrum ART pri príležitosti 15. výročia jej založenia, ale aj bohatej výstavnej činnosti Galérie SPP v tomto roku. Výstava svojím jedinečným charakterom, bohatosťou výtvarných štýlov a rôznorodým výtvarným prejavom autorov obohatí charizmatický predvianočný čas o nové silné estetické zážitky.

Vystavujúci autori:
Tibor Bártfay - 3 diela (sochy)
Oto Bachorík - 2 diela (sochy)
Mária Balážová-1 dielo (maľba)
Daniel Bidelnica - 1 dielo (maľba)
František Bohunický-1 dielo (socha)
Víťo Bojňanský - 2 diela (socha a maľba)
Dano Brogyányi - 1 dielo (fotografia/serigrafia)
Juraj Čutek - 3 diela (sochy)
Vojtech Farkaš - 2 diela (sochy)
Robert Hromec - 1 dielo (maľba)
Marian Krajčovič - 1 dielo (maľba)
Ján Kulich - 2 diela (sochy)
František Lipták - 2 diela (obrazy)
Milan Lukáč -2 diela (socha)
Fedor Nemec - 3 diela (fotoobrazy)
Robert /Viktor/ Němeček - 3 diela (obrazy)
Vladimír Oravec- 3 diela (keramiky)
Marián Oravec - 2 diela (obrazy)
Ivan Pavle-3 diela (obrazy)
Peter Pollág-2 diela (obrazy)
Štefan Polák-2 diela (obraz a socha)
Martin Pala -1dielo(socha)
Arpád Račko - 2 diela (sochy)
Júlia Sabová-3 diela (obrazy)
Peter Trembáč -1 dielo (maľba)
Rasťo Trizma-3 diela (maľba)
Katarína Vavrová-2 diela (grafické obrazy)
Alexej Vojtášek-3 diela (obrazy)
Ondrej 4 - 2 diela (socha)
Ondrej Zimka, starší - 2 diela (maľba)

Spoločnosť Spectrum ART (www.spectrum-art.sk) založená v roku 1997, so sídlom v Bratislave, je prestížna nezisková organizácia. Pod vedením zakladateľa a prezidenta Dr. Dušana Kollára sa špecializuje na podporu umenia, umelcov, umeleckých sympózií, obnovovania a údržby historických i umeleckých pamiatok, zachovávania a propagácie rýdzosti slovenského folklóru, podporu rôznych záujmových klubov, súborov, spevákov i tanečníkov, publikačnou a vydavateľskou činnosťou ako aj propagáciou Slovenska a slovenského umenia v zahraničí.

Galéria SPP bola otvorená v roku 2000 na Drevenej ulici v Bratislave. Od roku 2009 sídli na Mlynských nivách v priestoroch SPP. Za uplynulú dekádu sa v nej uskutočnilo viac ako 100 výstav popredných domácich a zahraničných umelcov vo výtvarnom umení, sochárstve, skle, keramike, či textile. Medzi najúspešnejšie výstavy patrila výstava Andyho Warhola, Rudolfa Filu, či Jozefa Jankoviča. Galéria SPP na ulici Mlynské Nivy 44/c je otvorená denne pondelok až piatok (okrem víkendu) od 12.00 do 17.00 h.

Slovenský plynárenský priemysel, a.s. (SPP) (www.spp.sk) je nadnárodná energetická spoločnosť a spoľahlivý dodávateľ energií a služieb. SPP priamo nadväzuje na viac ako 150-ročnú tradíciu plynárenstva na Slovensku. Víziou spoločnosti je byť jednou z vedúcich energetických skupín v strednej a východnej Európe so silnou dôverou zákazníkov a obchodných partnerov. SPP poskytuje spoľahlivé a konkurencieschopné dodávky energií a s nimi spojené služby na Slovensku aj na medzinárodných trhoch. Spoločnosť ponúka riešenia pri úspore energií a podporuje iniciatívy zamerané na trvalo udržateľný rozvoj. Akcionármi SPP sú Slovenská republika prostredníctvom Fondu národného majetku SR (51 %) a spoločnosť Slovak Gas Holding B.V. (49 %), konzorcium spoločností E.ON Ruhrgas AG a GDF SUEZ.

Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku

Miesto nerušeného oddychu, športového vyžitia a adrenalínových zážitkov. Aj také sú Tatry.

Alarica – new business project in the market of shoes

The difference of the Alarica platform from the other marketplaces is it’s narrow specialization and payment policy.

Ako jazdiť na snehu alebo ľade?

Základom je menej otáčok a brzdiť ešte pred zákrutou.

Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?

Pomôžeme vám rozhodnúť sa, ktorú destináciu na pobreží Egejského mora si vybrať.