Strana zelených Slovenska kandiduje v parlamentných voľbách

Strana zelených Slovenska v týchto dňoch vstupuje aktívne na politickú scénu a po prvýkrát bude kandidovať v parlamentných voľbách. O hlasy voličov sa bude uchádzať pod číslom 7.

Strana zelených Slovenska vznikla už v roku 2006, doteraz pôsobila skôr na komunálnej úrovni. Teraz sa po prvýkrát v dejinách Slovenskej republiky rozhodla zúčastniť na parlamentných voľbách s cieľom mobilizovať svojich súčasných podporovateľov a sympatizantov a zároveň osloviť nových voličov, ktorým sú blízke „zelené“ témy.

„Našou ambíciou je stať sa relevantným hráčom na súčasnej politickej scéne. Strane zelených Slovenska chceme postupne vybudovať stabilnú pozíciu medzi politickými stranami, ktorú štandardne majú „zelené“ strany vo vyspelých krajinách západnej Európy“, uviedla volebná líderka strany Mgr. Natália Hanulíková.

Volebný program pod názvom „7 BODOV PRE KRAJŠIE A ZDRAVŠIE SLOVENSKO“ sa okrem zelených tém venuje aj ďalším oblastiam, v ktorých by strana chcela dosiahnuť prelomové zmeny. Ide predovšetkým o podporu slovenských výrobcov potravín, farmárov a chovateľov a zvýšenie podielu slovenských potravín na spotrebe. Strana chce systémovo riešiť problém dlhodobo nezamestnaných, v programe má aj zavedenie voľnej nedele či riešenie rovnosti rodov.

Strana chce byť zároveň alternatívou pre tých, ktorí nechcú voliť ľavicovú politickú stranu a na pravom spektre nenachádzajú silnú a stabilnú politickú stranu, ktorej by dali svoj hlas.

„Strana zelených Slovenska je tu pre všetkých, ktorým skutočne záleží na budúcnosti Slovenska a celej Zeme. Pre tých, ktorí už nechcú robiť kompromisy a voliť „menšie zlo“. Krajiny, v ktorých majú zelené strany silné postavenie a parlamentnú účasť, sú charakteristické vysokou životnou úrovňou. To je pre nás vzor a motivácia. Ponúkame spoločnosti nový, lepší a prirodzenejší pohľad na riešenie ekologických, sociálnych a ekonomických problémov, ktoré tvoria dlhodobo otvorené rany našej krajiny“, povedala na záver Natália Hanulíková.

Alori: upratujte efektívne a bez námahy

Produkty Alori sľubujú čistý a bezpečný domov pre vás, vašich blízkych aj pre vašich domácich miláčikov.

Gansberg Koliba - Housing as a symbol of success

The apartments are designed to meet even the most demanding requirements.

Slovensko čaká najdôležitejšie politické rozhodnutie roka

A na faktoch vtedy záleží.

V Tescu vlani zákazníci nakúpili až 700 miliónov sl. potravín

Tesco patrí k maloobchodným reťazcom s najväčším počtom predaných slovenských výrobkov.