Starajte sa o pleť a hráte o mobil či balíček kozmetiky Eucerin

Akné je primárne zápalové ochorenie, ktorého hlavnou príčinou je mikroskopický zápal. Bojujte proti nemu účinnou dermokozmetikou.

Všetko sa začína voľným okom nepostrehnuteľným zápalom. Môže ho spustiť séria rôznych faktorov, napríklad zmena hladiny hormónov, bakteriálna mikroflóra, či zloženie mazu na povrchu pokožky, a tiež mnoho vonkajších faktorov. Mazové žľazy produkujú nadmerné množstvo kožného mazu (spustené hormóny), čo na povrchu pokožky narúša prirodzený proces odlupovania odumretých buniek. Dochádza k abnormálnemu zhrubnutiu vonkajších vrstiev pokožky a tieto bunky vytvárajú zátky upchávajúce mazové žľazy. To spôsobí hromadenie mazu, stena folikulu sa následne vyklenie, a tým vznikajú komedóny (čierne bodky a biele vyrážky). Baktéria Propionibacterium acnes (alebo P. acnes) je baktéria, ktorá sa ako neškodná baktéria normálne vyskytuje na povrchu pokožky. Avšak ľudia s problematickou pleťou na ňu môžu reagovať citlivejšie, čo spôsobuje vznik zápalu. Nadmerná tvorba kožného mazu taktiež vytvára prostredie priaznivé pre množenie P. acnes. To začína bakteriálnou kolonizáciou ústia upchatej mazovej žľazy, čo spôsobí ďalší zápal a vznik papúl a pustúl – typický znak aknóznej pleti.

Súťažte s Eucerinom o skvelé ceny. Vyhrajte inteligentný telefón a všetky produkty nového radu Eucerin DERMOPURE pre problematickú pleť. Stačí, keď kúpite aspoň jeden produkt z radu Eucerin DERMOPURE v období 16.3. – 30.4.2018 a zaregistrujete svoj bloček do súťaže. Ako na to, zistíte tu.

Ak máte pleť so sklonom k akné, je dôležité používať špeciálne produkty určené na starostlivosť o problematickú pleť. Vyskúšajte rad kozmetiky Eucerin DermoPure. Obsahuje Licochalcon A (ktorý pôsobí proti mikrozápalu), kyselinu salicylovú (mimoriadne účinnú v boji proti upchatým pórom a proti premnoženiu bakteriálnej mikroflóry) a technológiu znižujúcu tvorbu kožného mazu.

Pri tomto komplexnom kozmetickom rade bolo klinicky dokázané, že pomáha redukovať počet vyrážok, upokojuje podráždenie pleti a zabraňuje vzniku nových nedokonalostí. Rad zahŕňa nielen prípravky na čistenie pleti, ale aj ošetrujúce krémy. Práve dôkladné čistenie a pravidelná starostlivosť prípravkami so špeciálnym zložením pre aknóznu pleť vám pomôže dostať problematickú pleť pod kontrolu. Pozrite sa na kompletný prehľad produktov radu Eucerin DERMOPURE alebo zistite viac všeobecných informácií o akné tu.

Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou

Spoznajte kráľovské mestá a neobjavený vidiek Maroka s pôsobivou atmosférou.

MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets ukončili fúziu

Spoločnosti MiddleCap Equity Partners, a.s. a Mayfair Assets Ltd. oficiálne zmluvne uzatvorili 10 mesiacov trvajúci proces fúzie.

Súboj olympionikov na Malom Dunaji

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš a úspešní zjazdoví lyžiari Adam Žampa a Andreas Žampa si zmerali svoje sily na malom Dunaji.

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.