Piatok, 23. október, 2020 | Meniny má AlojziaKrížovkyKrížovky

Upgrade vlastní páteřní sítě IP/MPLS za plného provozu

Dial Telecom úspěšně provedl celoplošný upgrade páteřní sítě – MTU navýšil až na 9000 Byte, s cílem zvýšit stabilitu a kvalitu...

MTU navýšil až na 9000 ByteMTU navýšil až na 9000 Byte (Zdroj: DialTelecom.cz)

Dial Telecom, přední český poskytovatel telekomunikačních služeb, provedl v těchto dnech úspěšný upgrade vlastní IP/MPLS páteřní sítě v celé České republice. Cílem této rozsáhlé akce, která proběhla za plného provozu, bylo zvýšení stability a kvality parametrů sítě. Nejvýraznější změnou viditelnou pro uživatele je plošné navýšení parametru MTU na optické páteřní a agregační síti na hodnotu až 9000 Byte. To umožňuje významné navýšení rychlosti přenosu dat.

Upgrade sítě přinese výraznou změnu zejména pro klienty využívající datové okruhy a služby VPN v kombinaci s cloudovými řešeními nebo připojením do datových center Dial Telecom a zahraniční partnery, respektive pro všechny klienty, kteří požadují kvalitní a rychlé přenosy velkého množství dat.

Součástí upgradu celé sítě byla i optimalizace a podpora vysokého rámce Jumbo Frames, a to na hodnotu až 9000 Byte. Tento MTU parametr (Maximum Transmission Unit) mimo jiné umožňuje významné zkvalitnění i navýšení rychlosti v rámci datových přenosů v síti.

„Implementace nejmodernější technologie, která umožní uživatelům rychlejší a kvalitnější přenosy velkých datových objemů, byla jedním z hlavních důvodů rozsáhlého upgradu IP/MPLS sítě Dial Telecomu,“ říká Tomáš Strašák, obchodní ředitel společnosti Dial Telecom. „Jsme rádi, že akce dopadla úspěšně, a že můžeme svým zákazníkům nabízet služby s MTU až 9000 na naší síti, což není v současné době na trhu standardem,“ dodal Tomáš Strašák.

Rostoucí požadavky klientů na datové sítě

Právě provedený upgrade je v souladu s dlouhodobou strategií společnosti Dial Telecom, tedy s trvalým rozšiřováním a zkvalitňováním parametrů vlastní komunikační sítě na základě zvyšujících se technických požadavků klientů. Díky tomuto přístupu patří společnost mezi důležité středoevropské provozovatele vysokorychlostních datových linek a dlouhodobě preferované tranzitní partnery zahraničních operátorů.

.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami

Každý z nás môže zlepšiť svet dobrými skutkami - to je filozofia, na ktorej Orange postavil svoju vianočnú ponuku.

O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh

Helske vyrába na Spiši stopercentný slovenský produkt.