Sobota, 28. november, 2020 | Meniny má HenrietaKrížovkyKrížovky

Mimoriadne odpočty stavu plynomerov

Mimoriadne odpočty stavu plynomerov budú realizované v januári 2013 výpočtom podľa typového diagramu dodávky.

V súvislosti so zmenou cien za dodávku zemného plynu pre domácnosti s účinnosťou od 1. januára do 31. decembra 2013, Slovenský plynárenský priemysel, a.s. (SPP) oznamuje, že sa v tejto odberateľskej kategórii uskutočnia mimoriadne odpočty stavu plynomerov. Mimoriadne odpočty budú realizované formou typového diagramu dodávky (t.j. odhadom), nebude vykonaný fyzický odpočet.

V januári 2013 budú realizované mimoriadne odpočty formou typového diagramu dodávky (TDD) pre každého odberateľa individuálne, na základe údajov o spotrebe zemného plynu z predchádzajúceho obdobia. TDD je platná metodika schválená Úradom pre reguláciu sieťových odvetví. SPP preto upozorňuje svojich zákazníkov, že mimoriadne odpočty k zmene cien sa nebudú zabezpečovať prostredníctvom fyzického odpočtu, teda návštevy odpočtára.

Zákazníci SPP majú tiež možnosť nahlásiť stav ich plynomeru v termíne od 2.1.2013 do 15.1.2013 na Zákaznícku linku SPP 0850 111 363, počas pracovných dní od 7 h do 20 h, prípadne prostredníctvom elektronickej pošty na adrese: zakaznickalinka@spp.sk.

Mesačné preddavky, ktoré zohľadňujú ceny platné od 1. januára 2013, sa pre zákazníkov SPP meniť nebudú. K zmene dôjde až po vystavení faktúry za riadne vyúčtovacie obdobie, t.j. pri ročnej fakturácii.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Pomôžte ľuďom v núdzi v najväčšej potravinovej zbierke v Tescu

Trvanlivé potraviny a drogériu ľuďom v núdzi môžete darovať v predajniach alebo cez Tesco Online nákupy do 3. decembra.

Aké sú dopady pandémie na financie ľudí?

Niektorí prišli o odmeny, iným sa znížil plat.

METROPOLIS prináša mestské bývanie vo vysokom štandarde

Bývanie v novom centre hlavného mesta prezentujúce mestský životný štýl.